Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că România suplimentează numărul militarilor din Bosnia şi Herţegovina care activează în cadrul misiunii EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene. Douăzeci şi şapte de militari ai companiei de infanterie din cadrul Rezervei Intermediare pentru Operaţia EUFOR ALTHEA au ajuns, duminică, în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina, urmând ca alţi 107 să fie trimişi în zonă săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"România a suplimentat contribuţia la misiunea EUFOR ALTHEA prin activarea rezervei pentru Bosnia şi Herţegovina. Astfel, 27 de militari ai companiei de infanterie din cadrul Rezervei Intermediare pentru Operaţia EUFOR ALTHEA, generată de Batalionul 22 Infanterie „Romanaţi” din Caracal (aflat în subordinea Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est din Craiova), au ajuns astăzi, 27 februarie, în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina. Militarii reprezintă detaşamentul precursor şi vor fi urmaţi, la sfârşitul săptămânii viitoare, de alţi 107 militari din aceeaşi companie, care vor avea în dotare mijloace tehnice blindate – PIRANHA III C”, anunţă, duminică, Ministerul Apărării Naţionale.
 
Misiunea EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene se desfăşoară pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei începând cu anul 2004, în baza unui mandat al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 
Militarii ajunşi duminică şi în zonă şi cei care se vor deplasa săptămâna viitoare se adaugă celor 69 de militari români care desfăşoară în prezent misiuni în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina.
 
Detaşamentul românesc se află sub comanda operaţională a Comandamentului Forţelor Întrunite din Statul Major al Apărării şi va fi integrat în Batalionul Multinaţional al misiunii EUFOR ALTHEA. 
 
"Militarii români, care vor fi dislocaţi în Camp Butmir, din Sarajevo, vor executa, timp de aproximativ o lună de zile, misiuni în sprijinul autorităţilor locale având ca scop menţinerea unui climat de securitate şi stabilitate în Bosnia şi Herţegovina Decizia de suplimentare a contribuţiei României a fost luată la solicitarea conducerii Operaţiei EUFOR ALTHEA”, precizează MApN.
 
Decizia de suplimentare a forţelor se înscrie în plafonul aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului naţional în anul 2022.
 
Batalionul Multinaţional al misiunii EUFOR ALTHEA este constituit din două companii permanente, una generată de Turcia şi alta, prin alternanţă la un an, de Austria şi Ungaria, un pluton românesc şi alte patru companii de rezervă generate de România, Bulgaria, Slovacia şi de Austria.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.