Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIf) creşte constant, ajungând chiar la 1.700 de apeluri zilnic în această perioadă de ger, spune managerul SABIf, Alis Grasu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Parcul auto, cu mare dificultate, este păstrat în condiţii bune. Numărul solicitărilor la SABIf este constant crescut, avem 1.500 - 1.700 de apeluri zilnic. Reuşim să suplimentăm cu 5-10 echipaje zilnic”, a declarat duminică managerul SABIf, Alis Grasu, la Comandamentul de vreme rea convocat de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Alis Grasu a spus că numărul de apeluri este mult mai mare decât capacitatea de intervenţie a Serviciului de Ambulanţă, de aceea este necesară prioritizarea urgenţelor.

"Numărul de apeluri fiind mult mai mare decât capacitatea de intervenţie, trebuie făcută o bună prioritizare, urgenţele de cod roşu au prioritate”, a subliniat managerul SABIf.

Alis Grasu a adăugat că echipajele medicale de pe ambulanţe, împreună cu voluntarii, întâmpină de multe ori dificulăţi cu persoanele fără adăpost, care refuză să fie duse la adăposturile primăriilor sau la spital.

"Noaptea trecută am dus la adăpost patru persoane fără adăpost. Este dificil, pentru că de multe ori nu vor să meargă la adăposturi. Am avut două echipaje care au stat blocate 40 de minute încercând să convingă persoane fără adăpost să meargă la adăposturi”, a afirmat Alis Grasu.

De asemenea, meteorologul Gabriela Băncilă a spus că în Bucureşti va începe să ningă în noaptea de duminică spre luni, urmând să se depună un strat de zăpadă de 30 de centimetri, iar intensitatea maximă a fenomenelor va fi în noaptea de luni spre marţi.

"În cursul nopţii ce urmează va începe să ningă în Capitală, mâine ninsoarea va deveni abundentă, iar vântul se va intensifica până la 65 de kilometri pe oră. Se va depune un strat de zăpadă de 30 de centimetri. Intensitatea maximă a acestor fenomene va fi mâine seară, în prima parte a nopţii de luni spre marţi, urmând ca spre dimineaţa de marţi să fie spre diminuare”, a declarat Gabriela Băncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.