Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABIF), Alis Grasu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că serviciul pe care îl conduce are 126 de ambulanţe noi, cu o durată de viaţă mai mică de trei ani, dar şi 163 de ambulanţe cu o vechime de peste zece ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alis Grasu a declarat că la SABIF există un deficit de personal, precizând că normativul nu poate fi acoperit dintr-o dată, ci gradual. 
 
“Sigur că deficit există faţă de normativ, sigur că cele 121 de posturi pe care le-am primit suplimentar faţă de statul de funcţii la începutul pandemiei şi care vor rămâne prin ocuparea lor pe bază de examen, iar pentru cei care nu vor promova examenul, aceste posturi va fi scoaterea la concurs, au adus o gură destul de importantă de oxigen, dar nevoia este în continuare până la completarea normativului. Acesta nu se poate face dintr-o dată. Dacă în fiecare an s-ar reuşi aducerea suplimentară în statul de funcţii a măcar 50 de posturi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, în următorii şase ani am putea ajunge să acoperim normativul. Dar nu se poate dintr-o dată”, a explicat Alis Grasu.
 
Ea a precizat că la SABIF există 126 de ambulanţe noi, dar şi 163 de ambulanţe mai vechi de zece ani. 
 
“Avem în momentul de faţă 126 de ambulanţe noi, cu o durată de viaţă mai mică de trei ani.  Avem însă şi un număr important de ambulante şi vorbim aici de 163 de ambulanţe, care sunt mai vechi de 10 ani pentru care sunt convinsă că Ministerul Sănătăţii, în această strategie pentru sănătate, a luat în calcul un program de înnoire annual a acestor ambulanţe astfel încât în următorii ani să le înlocuim şi aceste 163 de ambulanţe, crescând în felul acesta capacitatea de intervenţii”, a precizat managerul SABIF.
 
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prezent la conferinţa de presă, a remarcat faptul că numărul intervenţiilor desfăşurate de cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov în ultimii doi ani este impresionant.  
 
“În ceea ce priveşte Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov numărul de intervenţii desfăşurate de dânşii în pandemie este absolut impresionant, 1,2 milioane de servicii în decurs de doi ani este o cifră foarte, foarte mare chiar dacă am împărţi pe zi o să vedeţi că au avut zile în care au avut peste o mie…chiar 5.000 de solicitări ceea ce este incredibil chiar la o populaţie de două, trei milioane de locuitori cum este această aglomeraţie urbană Bucureşti şi zona Ilfov”, a transmis ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.