Managerul Institutului Matei Balş, Cătălin Apostolescu, a declarat, joi, că la unitatea medicală pe care o conduce lucrează cu oameni puţini şi deşi doreşte să facă angajări, nu se prezintă nimeni, precizând că deficitul se înregistrează atât la medici, asistente, cât şi la infirmiere şi personal tehnic. El a menţionat că pandemia COVID a agravat această problemă deoarece orice îmbolnăvire în rândul personalului medical poate duce la sincope în îngrijirea pacienţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Apostolescu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă la Matei Balş este suficient personal medical. 
 
“Categoric, nu. Problema resurselor umane este una acută în întreg sistemul sanitar. Lucrăm cu oameni puţini, deşi dorim să angajăm, nu se prezintă nimeni pentru angajare şi acest lucru este valabil şi pentru medici şi pentru asistente, şi pentru infirmiere şi pentru personalul tehnic. Toate spitalele din ţara asta, inclusiv Institutul Matei Balş, sunt cu deficit de angajaţi. Pandemia COVID a agravat acest deficit pentru că au trebuit organizate ture în care oamenii să lucreze echipaţi şi prin urmare orice îmbolnăvire în rândul personalului sanitar poate să ducă la apariţia de sincope în acordarea îngrijirilor medicale”, a afirmat managerul Institutului Matei Balş. 
 
El a precizat că este greu de spus dacă personalul medical va fi mai afectat de Omicron decât a fost de varianta Delta. 
 
“Dacă personalul medical va fi mai afectat de Omicron, decât a fost de Delta sau de Alfa, e greu de spus în momentul de faţă. Cel puţin în Institutul Matei Balş 90% din angajaţii spitalului sunt vaccinaţi anti-COVID, iar dacă ne referim strict la personalul care intră la pacient, procentul este undeva spre 95%, cu trei doze. Dar din câte ştim noi, vaccinarea chiar şi cu trei doze, nu oferă acelaşi grad de protecţie faţă de Omicron aşa cum oferea faţă de Delta”, a precizat Cătălin Apostolescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.