Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a avut luni o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. La sosire, Majestatea Sa a asistat la un scurt recital de colinde susţinut de corul Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Primăriei Timişoara, în cadrul întâlnirii, au fost discutate cele mai importante aspecte legate de Programul „Timişoara, Capitală Europeană a Culturii 2023”. 
 
„După tot ce a însemnat 2023, Timişoara îşi asumă o voce europeană mai clar definită, cu toate valorile sale, cu întreaga istorie. Am remarcat o mai mare deschidere internaţională faţă de oraşul nostru. Europa are nevoie de exemple de unitate în diversitate, despre cum putem inova, păstrând, în acelaşi timp, tradiţiile. Timişoara poate oferi aceste răspunsuri. Noi luăm foarte în serios misiunea de a combate prejudecăţile legate de ţara noastră” a transmis primarul Dominic Fritz.
 
Majestatea Sa a precizat că şi Casa Regală este angajată într-un amplu program diplomatic, care vizează tocmai aceste aspecte legate de promovarea valorilor României. Prin activităţile sociale, caritabile, de susţinere a mediului economic şi a produselor autohtone, Casa Regală are un rol extrem de important pe scena naţională şi internaţională, în consolidarea credibilităţii şi imaginii pozitive a României în lume. 
 
Custodele Coroanei române a menţionat că Timişoara este un loc special şi a adresat felicitări pentru reuşita Anului cultural 2023. 
 
Primarul Dominic Fritz a menţionat faptul că, înainte de concertul din 16 decembrie, dedicat comemorării Revoluţiei Române declanşate la Timişoara, a fost audiat mesajul Regelui Mihai, adresat în acele zile din 1989 în care timişorenii luptau singuri pentru libertatea întregii ţări.
 
De asemenea, Majestatea Sa a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei Municipiului Timişoara.
 
În acest an, Municipiul Timişoara a fost decorat cu distincţia „Nihil Sine Deo” de către Casa Regală a României. Brevetul decoraţiei, căruia i s-a dat citire în cadrul ceremoniei, motiva distincţia astfel: „Pentru a onora comunitatea civică timişoreană, exemplu de loialitate faţă de valorile democraţiei, libertăţii şi toleranţei, fapt dovedit atât de-a lungul secolelor ca punct focal al culturii bănăţene, cât şi în trecutul recent prin susţinerea ridicării Catedralei municipiului într-o perioadă de deosebite greutăţi economice şi declanşarea scânteii Revoluţiei Române şi formularea prin consens a programului principial al acesteia.”
Decoraţia regală „Nihil Sine Deo" se acordă personalităţilor notabile din diverse domenii, dar şi ambasadorilor care au avut o contribuţie remarcabilă la consolidarea relaţiilor României cu lumea. De asemenea, poate fi acordată instituţiilor sau organizaţiilor care îmbogăţesc şi promovează istoria şi prezentul României.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.