Un număr de 16 sesizări privind nereguli la vot au fost făcute până la această oră în legătură cu desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care precizează că s-a semnalat că în judeţul Bacău sunt urne de vot care nu sunt sigilate corect. De asemenea, peste 500 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv au votat, până duminică, prin intermediul urnei speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul zilei de duminică au fost înregistrate 16 sesizări privind posibile infracţiuni la referendum, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, dintre care una nu s-a confirmat, iar celelalte fiind în curs de verificare sau deja soluţionate.

În judeţul Bacău, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la fapul că sunt secţii de vot unde urnele nu sunt sigilate corect. În acest sens a fost anunţat Biroul Electoral de Circumscripţie.

Prin urna specială au votat la referendum, până duminică la ora 12.00, 510 persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie are loc şi duminică, întrebarea adresată alegătorilor la referendum fiind "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu". Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da”. Pentru referendum au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot şi au fost amenajate aproape 19.000 de secţii de votare.

Prezenţa la vot până la această oră este de mai puţin de 8 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.