Echipajele de pompieri, poliţişti şi jandarmi au răspuns, în ultimele 24 de ore, la peste 3.300 de solicitări ale cetăţenilor primite prin numărul unic de urgenţă 112. De Revelion, peste 25.000 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost la datorie, nefiind înregistrate evenimente deosebite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAI, peste 25.000 angajaţi ai instituţiei au fost la datorie de Revelion, acţionând în principal pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea intervenţiilor rapide în situaţii de urgenţă.

În noaptea dintre ani nu au fost înregistrate evenimente deosebite, însă în ultimele 24 de ore, echipajele de pompieri, poliţie şi jandarmerie au răspuns la peste 3.300 de solicitări ale cetăţenilor primite prin numărul unic de urgenţă 112.

Au fost sesizate 856 de infracţiuni, dintre care 196 contra persoanei, 259 contra patrimoniului, 196 privind produsele explozive, iar 274 autori de infracţiuni au fost prinşi în flagrant.

De asemenea, au fost date peste 2.800 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

"Poliţiştii rutieri au aplicat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 1.500 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 547.000 de lei. În plus, au fost reţinute 172 permise de conducere şi 38 certificate de înmatriculare. 69 dintre conducătorii auto sancţionaţi contravenţional au fost depistaţi conducând cu viteză peste cea admisă de lege. Totodată, 18 şoferi au fost depistaţi, la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care le-a fost suspendat dreptul de a conduce şi au fost sancţionaţi conform prevederilor legale", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de MAI.

În ultima zi a anului, au fost confiscate articole pirotehnice în valoare de aproximativ 58.400 de lei.

Pompierii au desfăşurat peste 1.000 de intervenţii, dintre care 894 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 44 pentru stingerea de incendii. Cauzele principale ale producerii incendiilor au fost instalaţiile electrice improvizate şi coşuri de fum necurăţate sau defecte.

Totodată, o aeronavă a MAI a desfăşurat, în ultimele 24 de ore, o misiune aero-medicală.

Jandarmii montani, alături de salvamontişti, au acţionat pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă în care să fie implicate persoanele aflate în această perioadă la munte.

În noaptea de Revelion, au fost organizate peste 140 de evenimente publice de amploare, la care au participat cca 300.000 de persoane, conform estimărilor organizatorilor. Cele mai mari evenimente au fost organizate în Bucureşti şi în municipiile Iaşi, Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca, arată MAI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.