Mai mulţi tineri au fost filmaţi în timp ce consumau alcool pe plaja pentru persoanele cu dizabilităţi din Mamaia, iar în momentul în care iniţiatorul acestui proiect le-a atras atenţia că acest lucru este interzis şi că sectoryul de plajă are o altă destinaţie, ei au motivat că medicul le-a prescris terapia cu bere. De asemenea, alte persoane au fost surprinse făcând plajă pe pontonul plutitor destinat copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiatorul proiectului plajei pentru persoanele cu dizabilităţi din Mamaia, psihologul Adrian Gemănaru, a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ în care mai mulţi tineri consumă alcool pe plajă.

“Deşi am afişat pe plajă regulamentul de funcţionare unde scrie în mod clar că: fumatul şi consumul de băuturi alcoolice este interzis, un grup de tineri nu a ţinut cont de acest aspect şi a consumat alcool, deşi în jurul lor, după cum se poate vedea şi pe film, plaja este plină de copii. La solicitarea mea de a părăsi zona de plajă mi-au raspuns sarcastic - Suntem aici deoarece medicul nostru de la Călăraşi ne-a prescris terapie cu bere”, a afirmat Adrian Gemănaru.

El a precizat că nu înţelege un asemenea comportament, de a consuma băuturi alcoolice pe o plajă destinată copiilor cu nevoi speciale.

 “Poţi ocupa locuri de parcare destinate persoanelor cu nevoi speciale, poţi să te enervezi atunci când trebuie să aştepţi un scaun rulant, poţi să ridici din umeri la nevoia unei persoane aflate în dificultate, dar să consumi bere dintr-un plastic de 2l într-o zonă destinată copiilor cu dizabilităţi, cred că este totuşi prea mult. Înţeleg să arunci tot felul de mizerii pe plajă, să îngropi coceni de porumb în nisip, dar nu pot înţelege un comportament de a consuma băuturi alcoolice pe o plajă destinată copiilor cu nevoi speciale. Chiar nu avem limite ?  Ştiu că în spaţiul public consumul de băuturi alcoolice este interzis . Nu sunt pasibili de amendă ? Poate cineva se sesizează şi le acordă măcar un avertisment !”, a precizat psihologul.

Într-o altă postare pe Facebook, el reclamă comportamentul unor persoane care fac plajă pe pontonul plutitor destinat copiilor.

“Să râzi sau să plângi ? Suntem fără scăpare ! Deşi am prezentat şi afişat în mod clar că această plajă frumoasă este realizată pentru persoanele cu nevoi speciale şi pentru toţi copiii, există adulţi ce trec peste orice limită de bun simţ.  Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă.  Cât de lacom şi egoist poţi să gândeşti să blochezi distracţia copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor ?”, a povestit psihologul Adrian Gemănaru.

Centrul Psihologic „Marea Neagră” a inaugurat recent plaja terapeutică situată în statiunea Mamaia, aceasta fiind destinată tuturor categoriilor de persoane cu dizabilităţi. Zona se află în centrul staţiunii, în zona Cazino, şi are o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, investiţia fiind de 45.000 de euro

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.