Mai multe trenuri de pe ruta Braşov - Constanţa au avut, joi dimineaţă, întârzieri de peste 60 de minute, din cauza condiţiilor meteorologice, în timp ce zeci de maşini au rămas blocate în zăpadă pe drumuri din mai multe judeţe. În ultimele 24 de ore, peste 3.500 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în zonele afectate de vremea neprielnică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat publicat, joi dimineaţă, de reprezentanţii MAI, pe autostrada A2 (sectorul Bucureşti - Drajna, între kilometrii 35-105) şapte utilaje acţionează pentru îndepărtarea zăpezii.

Vremea neprielnică nu a afectat aeroporturile, care sunt operaţionale, nefiind înregistrate curse aeriene anulate sau cu întârzieri, potrivit sursei citate.

Traficul feroviar, în schimb, a fost afectat de condiţiile meteo, înregistrându-se ”înregistrate întârzieri semnificative (peste 60 de minute) ale unor trenuri de pe ruta Braşov-Constanţa”. De asemenea, din cauza poleiului, au fost impuse restricţii de viteză, până la 80 de kilometri pe oră, pe tronsoanele de cale ferată Constanţa - Valul lui Traian şi Feteşti - Dragoş Vodă.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, porturile maritime şi fluviale în judeţele Constanţa, Mehedinţi (Severin şi Orşova), Caraş - Severin (Moldova Veche), Călăraşi (Olteniţa şi Călăraşi), Tulcea (Sulina) sunt închise.



Totodată, în ceea ce priveşte tranzitul frontierei, în punctul de trecere Giurgiu se circulă cu restricţie de tonaj pentru autovehicule cu masa totală mai mare de 7,5 tone.

Reprezentanţii MAI arată că în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţelor afectate, au intervenit peste 3.500 de efective ale ministerului cu 1.676 mijloace şi 168 de lucrători cu 84 mijloace din cadrul autorităţilor locale.

”Astfel, s-a intervenit pentru deblocarea a 34 autovehicule şi 76 de persoane în judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ialomiţa.  
În judeţul Argeş, o gravidă din localitatea Păuleşti a fost transportată de către o ambulanţă în condiţii de siguranţă la spital”, se arată în comunicatul MAI.

Sursa citată mai precizează că joi dimineaţă erau şi intervenţii în desfăşurare. În judeţul Giurgiu, pe DJ 601, între localităţile Ianculeşti şi Uzunu, un autotren în care se afla o persoană a rămas blocat în zăpadă, fiind nevoie de intervenţia reprezentanţilor autorităţilor locale.

Totodată, în judeţul Brăila, pe DJ 211A, între localităţile Viziru şi Mihai Bravu, şase autotrenuri în care se aflau şase persoane au rămas blocate în zăpadă, fiind necesară intervenţia reprezentanţilor CNAIR şi SDJ.

La nivelul CNAIR s-a acţionat, în ultimele 24 de ore, cu 1.091 de utilaje, fiind utilizate 9.550 tone de material antiderapant (sare şi nisip) şi 29 tone de soluţie chimică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.