Aproximativ 23.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi zilnic, la nivel naţional în minivacanţa de Rusalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul minivacanţei prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor publice, precum şi pentru asigurarea unei intervenţii imediate în cazul unor urgenţe medicale. Aproximativ 23.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi zilnic, la nivel naţional. Pentru a evita producerea unor evenimente grave, echipajele de ordine publică vor fi prezente în special în zonele aglomerate şi unde există riscul producerii de fapte antisociale”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Peste 9.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale, vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, aplanarea stărilor conflictuale şi asigurarea intervenţiei operative la solicitările cetăţenilor.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi evitarea unor blocaje, în special pe traseele spre cele mai populare destinaţii turistice, vor fi în teren aproximativ 1.500 de poliţişti rutieri. Echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie.  Totodată, vor avea la dispoziţie 300 de aparate radar pentru depistarea conducătorilor auto care depăşesc limitele de viteză.

În fiecare zi, aproximativ 4.500 de jandarmi vor desfăşura misiuni specifice, în special pentru buna desfăşurare a celor 600 de manifestări publice anunţate în aceste zile, la care se estimează participarea a  aproximativ 300.000 de persoane. De asemenea, pentru a oferi ajutor turiştilor care petrec aceste zile la munte, în această minivacanţă sunt pregătiţi să intervină 220 de jandarmi montani.

Misiunile de răspuns în situaţii de urgenţă, inclusiv cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, vor fi asigurate în această perioadă  de aproximativ 5.100 de pompieri militari şi paramedici cu 3.200 de mijloace tehnice.

”Pentru eficientizarea intervenţiilor prin scurtarea timpului de răspuns în staţiunile din Constanţa, care sunt printre destinaţiile turistice preferate de români, în această minivacanţă, dar şi pe parcursul întregului sezon estival,  vor fi operaţionalizate 23 de puncte de lucru temporare. Opt puncte de prim-ajutor vor fi amplasate în staţiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche, iar 10 puncte de stingere a incendiilor în localităţile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor şi Mihail Kogălniceanu, precum şi în staţiunile Mamaia, Techirghiol, Costineşti şi Vama Veche. De asemenea, vor fi operaţionalizate puncte de salvare acvatică (încadrate fiecare cu o ambarcaţiune şi scafandri) în cinci puncte de pe litoral: Portul Turistic Tomis, Portul Belona, Portul turistic Mangalia, Lacul Siutghiol şi Lacul Techirghiol”, conform comunicatului transmis de MAI News.ro.

Totodată, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au operaţionalizat puncte temporare pe autostrăzile A2 şi A4 pentru asigurarea unui răspuns rapid în cazul producerii unor accidente grave.

Aproximativ 4.200 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a graniţei de stat. Pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, s-a decis suplimentarea numărului echipamentelor folosite şi al poliţiştilor de frontieră care asigură controlul documentelor.

Va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, prin utilizarea tuturor arterelor de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. În funcţie de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei, în colaborare cu autorităţile din ţările vecine, vor fi dispuse măsuri de suplimentare a arterelor de control, de pe un sens, pe celălalt.

”În condiţiile în care un număr semnificativ de români va petrece minivacanţa în străinătate, pentru evitarea aglomeraţiei prin optarea pentru un punct de trecere mai puţin solicitat, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care indică timpul mediu de aşteptare în fiecare punct de frontieră. Conform estimărilor realizate pe baza experienţei din anii trecuţi, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Bulgaria şi Ungaria”, recomandă MAI.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.