Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că au fost modificate condiţiile de intrare în Cipru, astfel că persoanele care au certificat de vaccinare nu mai trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PRC pentru COVID-19 şi nici să intre în izolare. România a fost inclusă de autorităţile din Cipru în categoria roşie a statelor cu risc epidemiologic, astfel că persoanele care nu au certificat de vaccinare pot intra în această ţară doar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie, şi sunt obligate să facă un test, pe propria cheltuială, la aeroport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, autorităţile cipriote au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cipru, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând din 10 mai, toate persoanele care deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autorităţile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligaţia de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi de la măsura autoizolării. Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză. Informaţii suplimentare pot fi consultate aici.

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile cipriote, România a fost inclusă în categoria roşie a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, în contextul noilor măsuri, persoanele care sosesc din state incluse în categoria roşie şi care nu deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pot intra în Republica Cipru în urma prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie. De asemenea, aceste persoane trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Republica Cipru, pe aeroport.

De asemenea, MAE aminteşte că toate persoanele care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizaţie de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizaţia se obţine prin intermediul portalului şi include date cu privire la deţinerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test molecular tip RT-PCR, cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Documentele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau efectuarea testului pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentate autorităţilor cipriote, la sosire.

Totodată, MAE precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile cipriote, atât persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cât şi cele care prezintă la intrare un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pot fi testate în mod aleatoriu la sosire, această măsură fiind suplimentară celorlalte condiţii necesare pentru permiterea intrării în Republica Cipru. În această situaţie, costurile pentru efectuarea testării aleatorii sunt suportate de autorităţile cipriote. 

MAE menţionează că toate celelalte condiţii de intrare în Republica Cipru rămân în vigoare şi pot fi consultate la pagina de internet: https://www.mae.ro/node/51906.

Totodată, informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie în Republica Cipru pot fi consultate şi pe paginile de internet: www.visitcyprus.comwww.cyprusflightpass.gov.cy şi https://www.pio.gov.cy/coronavirus/eng/categories/en-fly.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Nicosia: 00357 22495333, 00357 22517333, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al ambasadei: 00357 97812277.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51906https://nicosia.mae.rohttps://www.mae.ro/ şi informarea temeinică anterior efectuării deplasărilor în străinătate, precum şi respectarea cu stricteţe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.