Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, până în prezent, 100 de cetăţeni români din Magdeburg (Germania) au fost confirmaţi cu coronavirus, fiind instituită carantina pentru 19 imobile, în care locuiesc peste 500 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În continuarea informaţiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetăţenilor români”, a informat, miercuri, MAE.

De asemenea, autorităţile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliţie.

Totodată, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente şi produse de strictă necesitate, iar începând de marţi s-a înfiinţat o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obţine informaţii cu privire la reglementările specifice carantinei şi pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informaţiile sunt asigurate atât în limba germană, cât şi în limba română.

De asemenea, MAE a precizat că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată. Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19. 

În 17 iunie, MAE anunţa că 38 de cetăţeni români din Magdeburg (Germania) au fost confirmaţi cu coronavirus, iar dintre aceştia o persoană a murit la spital, din cauza complicaţiilor, o alta fiind internată, în timp ce restul au simptome uşoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.