Ministerul Afacerilor Externe a transmis că cinci persoane de cetăţenie română au fost implicate în accidentul din Ungaria, două dintre victime fiind spitalizate. Unul dintre români a fost deja externat, cel de-al doilea fiind încă sub supravegherea medicilor. De asemenea, MAE a fost informat că persoana decedată nu are cetăţenia română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice de către alţi doi cetăţeni români implicaţi în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta. Astfel, potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total, cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie”, a transmis, duminică, MAE, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a precizat că două dintre victimele de cetăţenie română au fost sputalizate.

”Unul dintre cetăţenii români spitalizaţi a fost deja externat şi se deplasează în România. Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităţilor ungare”, a mai precizat ministerul. 

În ceea ce priveşte persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autorităţile ungare au precizat că aceasta nu este cetăţean român.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familiile cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale, transmite MAE.

Un accident grav a avut loc sâmbătă după-amiază pe autostrada M1 din Ungaria, la Mány, când a avut loc o ciocnire în lanţ a peste 40 de vehicule, aproape jumătate dintre ele luând foc. Un bărbat în vârstă de 44 de ani a murit, iar alte 39 de persoane au fost rănite, dintre care două sunt foarte grav, 12 grav şi 25 au răni uşoare, relatează hirado.hu. Încă nu a fost stabilită oficial cauza accidentului, dar vizibilitatea era redusă aproape la zero din cauza unei furtuni de praf. 

În urma coliziunii, autostrada M1 arăta ca un platou de filmare a unui film catastrofal, scrie hirado.hu. Tot ce a rămas din maşini sunt resturi complet arse şi distruse. Un camion a strivit mai multe vehicule dedesubt. Comandamentul de poliţie din Budapesta a publicat imagini şocante de pe camera de bord a unei maşini care surprinde momentul în care autoturismele intră în coliziune cu acest camion. Imaginile au fost împărtăşite pe un grup de Facebook de un român din Oradea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.