Ministerul Afacerilor Externe informează marţi cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Vietnam că autoritatea locală de Prognoză Hidro-Meteorologică a informat că, începând cu ziua de 18 iulie 2023, taifunul Talim va afecta teritoriul acestei ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Socialistă Vietnam că autoritatea locală de Prognoză Hidro-Meteorologică a informat că, începând cu ziua de 18 iulie 2023, taifunul Talim va afecta teritoriul acestei ţări, preponderent zone din provinciile Thai Binh, Quang Ninh, Hai Phong şi capitala Hanoi. În acest context, autorităţile vietnameze au anunţat închiderea aeroporturilor din Van Don (Quang Ninh), Cat Bi (Hai Phong) şi Noi Bai (Hanoi).”, se arată într-un comunicat oficial.

Ministerul precizează că de asemenea, există un risc ridicat de inundaţii în provinciile Cao Bang, Lang Son, Quang Ninh, Ha Giang şi Thai Nguyen, din cauza taifunului Talim.

”Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon local al Ambasadei României din Hanoi: +842437341148, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon mobil de permanenţă al Ambasadei României în R.S. Vietnam: +84328509700”, transmit autorităţile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://hanoi.mae.ro, www.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.