Zece cetăţeni români au fost îmbarcaţi, miercuri, în vederea repatrierii din Turcia, prin intermediul unor noi zboruri umanitare MApN. Cetăţenii români vor ajunge în ţară în cusul nopţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astfel, trei cetăţeni români, o mamă şi doi copii, au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii într-o aeronavă militară română de pe Aeroportul din Adana, aeronava efectuând ulterior şi o escală pe Aeroportul din Malatya, de unde a mai preluat alţi şapte cetăţeni români, studenţi Erasmus, aflaţi într-o zonă puternic afectată în urma seismelor”, a transmis, miercuri seară, MAE.

Sursa citată precizează că aceştia se adaugă celor 21 cetăţeni români repatriaţi la data de 6 februarie, respectiv la data de 7 februarie.

”Astfel, până în prezent, cu ajutorul zborurilor umanitare MApN, au fost repatriaţi 31 de cetăţeni români şi doi cetăţeni polonezi. Alţi 5 cetăţeni români s-au repatriat, inclusiv cu asistenţa Ambasadei de la Ankara, cu un zbor de linie în cursul acestei zile”, a mai transmis MAE.

Instituţia menţionează că, inclusiv în urma demersurilor efectuate de către reprezentanţii Ambasadei României la Ankara pe lângă autorităţile române competente, aeronava militară care avea ca destinaţie iniţială oraşul Adana a făcut o escală la Malatya, pentru preluarea grupului de studenţi români. Totodată, ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Ankara, un voluntar de cetăţenie română a asigurat sprijinul necesar deplasării studenţilor la aeroportul din Malatya.

”MAE menţionează că misiunea diplomatică a României la Ankara menţine, în continuare, legătura cu alţi 10 cetăţeni români care şi-au exprimat dorinţa de a se repatria, dar se află la distanţă mare de aeroporturile Adana şi Malatya, continuând eforturile de identificare de soluţii de repatriere pentru aceştia, respectiv cu alţi 36 de cetăţeni români, care au contactat misiunea diplomatică cu diverse solicitări, dar care nu au cerut sprijin pentru repatriere. De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce şi române competente”, a mai precizat MAE.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor turce.

De asemenea, MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.