MAE precizează că până în prezent 93 de cetăţeni români şi membri de familie, precum şi 36 de cetăţeni moldoveni evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România, cu o cursă specială operată de compania Tarom, respectiv cu o aeronavă C-130 Hercules aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că miercuri, 8 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora evacuaţi din Fâşia Gaza au fost transportaţi în România cu o cursă specială operată de compania Tarom, respectiv cu o aeronavă C-130 Hercules aparţinând Forţelor Aeriene Române. De asemenea, prin intermediul celor două zboruri au fost aduşi şi 36 de cetăţeni ai Republicii Moldova, evacuaţi din Fâşia Gaza de către misiunea diplomatică a acestui stat”, potrivit unui comunicat.

Cei 93 de cetăţeni români şi membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul serii zilei de 7 noiembrie, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt şi însoţiţi până la Cairo de către o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE şi apoi îmbarcaţi spre România.

”MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistenţă consulară în continuare”, precizează ministerul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.