Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, anunţă, miercuri, că, de la debutul situaţiei de securitate din israel, aproximativ 1.800 de cetăţeni români au fost repatriaţi în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până acum, aproximativ 1.800 de cetăţeni români au ajuns acasă în siguranţă mulţumită eforturilor Celulei de Criză a Ministerului Afecerilor Externe, echipelor Ambasadelor României în Israel şi Iordania, Oficiului român la Ramallah şi Consulatului General de la Haifa, prin zborurile Tarom şi ale unor companii private”, a anunţat, miercuri, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu.

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat, sâmbătă, nivelul de alertă pentru Israel, în urma declanşării stării de război în zonă. România cere cetăţenilor săi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, să părăsească ţara. În plus, le cere celor care intenţionau să plece în Israel să renunţe la planurile de călătorie.

Tot sâmbătă, din dispoziţia ministrului afacerilor externe a fost activată la nivelul MAE Celula de Criză, care este în contact permanent cu Ambasada României la Tel Aviv şi Oficiul de reprezentare al României la Ramallah, precum şi cu Delegaţia UE din Israel, şi monitorizează atent situaţia din teren în vederea oferirii de sprijin cetăţenilor români care solicită asistenţă consulară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.