Procedura de recepţie pentru noua telecabină care urcă la Cetatea Deva a început, fiind vorba despre o investiţie de 4 milioane de euro. Ascensorul poate transporta 30 de persoane, aproape dublu faţă de vechea telecabină, care a funcţionat din anul 2005.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noul ascensor care va facilita accesul în Cetatea Deva are o capacitate de 30 de persoane. Investiţia a presupus: modernizarea instalaţiei de transport înclinat, a sistemelor de comandă şi siguranţa funcţională a acestora, modernizarea celor două staţii (plecare şi sosire), amenajarea şi refuncţionalizarea zonei de aşteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetăţii, redimensionarea camerelor tehnice în cele două staţii (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turişti, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficienţe neuromotorii la standardele şi normativele în vigoare", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Primăria Deva.
 
FOTO: Primăria Deva
FOTO: Primăria Deva
 
Potrivit sursei citate, în zona de aşteptare au fost montate bănci, coşuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantaţi copaci ornamentali şi rondouri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor.
 
"O noutate este faptul că vizitatorii monumentului istoric vor putea să-şi cumpere bilete pentru telecabină folosind un sistem de e-ticketing", se arată în comunicat.
 
Valoarea totală la finalizarea investiţiei (cu TVA) este de peste 4 milioane de euro.
 
Vechea telecabină a fost pusă în funcţiune în anul 2005 şi avea o capacitate de 16 locuri. Instalaţia şi echipamentele erau depăşite din punctul de vedere al sistemelor funcţionale, iar telecabina nu mai făcea faţă afluxului mare de turişti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.