Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că primii şapte sau opt secretari ai prefecturilor din ţară au fost numiţi, după remedierea ”parţială” a unor probleme legislative care au intervenit. În perioada următoare vor fi numiţi pe funcţii alţi 10 sau 12 secretari generali ai prefecturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut două probleme în ceea ce priveşte secretarul general al prefecturilor. Prima a fost rezolvată parţial şi anume faptul că, în legislaţie, secretarul general era cel care semna, de exemplu, toate titlurile de proprietate dintr-un judeţ. Aveam un blocaj la nivel naţional. S-a modificat legea şi acum şeful departamentului juridic, directorul Direcţiei Juridice are acest drept legal. Practic, blocajul pe secretarul general, pentru că nu avea cine să semneze acele documente a fost eliminat prin această intervenţie de act normativ”, a declarat Lucian Bode, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Sibiu.

Lucian Bode a mai precizat că în urma evaluărilor sunt făcute numirile pe funcţiile de sceretari generali ai prefecturilor din ţară.

”Documentele le primim noi la MAI, le trimitem la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, le evaluează, ne trimite răspunsul favorabil sau nefavorabil, iar noi trimitem documentaţia către Secretarul general al Guvernului. Aceste lucruri s-au realizat în ceea ce priveşte secretarul general al Prefecturii Sibiu. Prim-ministrul, prin decizie, va numi în perioada următoare secretarul general al Prefecturii Sibiu. Au fost numiţi deja 7-8 secretari generali, mai sunt în pregătire încă 10-12. Ideea e ca în următoarele săptămâni să putem numi toţi secretarii generali aşa cum spune legea, prin decizia prim-ministrului”, a mai declarat Bode.

Funcţia de secretar general în cadrul prefecturilor a fost introdusă în Codul administrativ în luna februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.