Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, la Oradea, despre cazul vicepreşedintelui CSM Daniel Horodniceanu, că această verificare este la final şi va fi comunicat rezultatul în cursul zilei de astăzi. El a mai spus că IPJ Iaşi are obligaţia să iasă astăzi şi să spună care este rezultatul acestor evaluări. În ţara asta, indiferent ce funcţie ocupi, ce poziţie ocupi în societate, nimeni nu este mai presus de lege, a spus Bode.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-am documentat şi într-adevăr, această verificare este la final şi vă va fi comunicat rezultatul acestei verificări în cursul zilei de astăzi. Nu e nevoie de săptămâni întregi ca să verifici ce?”, a spus Bode. El a arătat că ”IPJ Iaşi are obligaţia să iasă astăzi şi să spună care este rezultatul acestor evaluări”.

”Nu vreau să intru în detaliile pe care vi le vor prezenta cei de la IPJ Iaşi însă un lucru trebuie să fie clar tuturor, nimeni nu este mai presus de lege. În ţara asta, indiferent ce funcţie ocupi, ce poziţie ocupi în societate, nimeni nu este mai presus de lege. Acesta este mesajul meu pentru ce s-a întâmplat acolo”, a arătat ministrul Lucian Bode.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

Procurorul a fost oprit pe raza localităţii ieşene Schitu Duca, pentru că nu ar fi semnalizat efectuarea manevrei de depăşire. Horodniceanu a susţinut că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează. Inspecţia Judiciară a demarat o anchetă în ceea ce-l priveşte, pentru a stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.