Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost deschis dosar panal pentru ucidere din culpă în urma decesului pilotului Adrian Cernea care participa la un concurs de off road, iar la un moment dat maşina în care se afla a fost surprinsă de viitură. Bode a adăugat că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit concursul, deşi existau avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică este una severă”, a declarat Lucian Bode, în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.
 
Bode a precizat că a fost deschis dosar penal în acest caz. 
 
"În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol”, a declarat Bode.
 
Ministrul de Interne a îndemnat autorităţile să anuleze evenimentele, în zonele în care există avertizări hodro-meteorologice.
 
”Îndemn autorităţile  din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi  împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a arătat Bode.
 
Potrivit organizatorilor, echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.