Lotul olimpic de geografie al României a câştigat patru medalii, două de aur şi câte una de argint şi bronz, la Olimpiada Internaţională de la Beijing, la care au participat peste 180 de concurenţi din 47 de ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice precizează că cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici, clasa a XI-a la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi Ioan-Adrian Toma, clasa a XII-a la Colegiul Naţional ,,Unirea” din Focşani.

Medalia de argint a fost câştigată de Radu Artiom, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din Bucureşti, iar medalia de bronz a fost obţinută de Sorina Avădanei, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Neamţ.

Echipa României a fost îsoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat la Beijing, în perioada 15-22 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.