Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat luni că va cere la rectificarea bugetară toate fondurile necesare pentru creşterea salariilor, aşa cum a fost agreată după perioada grevei, prin Ordonanţă de Urgenţă, precum şi toate sumele ce decurg din măsurile din Legile educaţiei care vor intra în aplicare din luna Septembrie, în aşa fel încât tot ceea ce înseamnă funcţionarea sistemului de învăţământ să se desfăşoare în bune condiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom cere toate fondurile necesare pentru creşterea salariilor, aşa cum a fost ea agreată după perioada grevei, prin OUG. De asemenea, vom cere toate sumele ce decurg din măsurile din Legile educaţiei care vor intra în aplicare din luna Septembrie, în aşa fel încât tot ceea ce înseamnă funcţionarea sistemului de învăţământ să se desfăşoare în bune condiţii”, a spus ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a arătat că a avut repetate discuţii la Ministerul Finanţelor şi vor face toate demersurile necesare.

”M-am angajat şi mă angajez în continuare să lupt atât pentru o finanţare corespunzătoare cât şi pentru salarii decente şi motivante pentru cadrele didactice. (..) Urmează să avem o adresă oficială către Ministerul Finanţelor, facem încă o serie de calcule, există zone unde, de exemplu, nu au existat estimări centralizate, dacă ne referim, de exemplu, la decontarea navetei cadrelor didactice care acum se regăseşte în bugetul Ministerului Educaţiei, până acum era la autorităţile publice locale. Avem un termen până la finele acestei săptămâni să avem o adresă oficială către Ministerul Finanţelor în acest sens”, a mai afirmat Deca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.