Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă, vineri seară, că învăţământul romînesc trebuie să se adapteze priorităţilor europene şi internaţionale, iar România a demarat o reformă curriculară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cum ne dorim să fie copiii noştri, atunci când ies de pe băncile şcolii? Astăzi am marcat începutul reformei curriculare, în cadrul unui eveniment ce a avut ca temă proiectul de Profil de formare al absolventului, document care este, încă, în consultare publică.

Este un moment aşteptat, pentru că vorbim despre intrumentul pe care se va construi întregul proces de revizuire a planurilor-cadru şi a programelor şcolare”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Ligia Deca.

Ministrul educaţiei apreciază că ”este nevoie de inovaţie şi corelare cu noile priorităţi europene şi internaţionale care evidenţiază importanţa orientării sistemelor educaţionale actuale către dezvoltarea de abilităţi, valori şi atitudini, într-un raport mai echilibrat cu dobândirea de cunoştinţe”.

”Profilul absolventului are rolul de a da unitate şi coerenţă nu doar demersului didactic, ci întregii comunităţi şcolare. Faptul că la sfârşitul unui nivel de studii copiii noştri vor avea profilul definit în acest instrument va fi nu doar meritul şcolii, ci al întregii comunităţi”, a mai scris Deca.

Potrivit acesteia, în fapt, formarea acestui profil de absolvent, ”este despre noi toţi – şcoală, familie, comunitate”.

”Mulţumesc echipei care lucrează la reforma curriculară, este provocator să lucreze împreună şi să valorifice contribuţiile tuturor, dar este cea mai bună cale pentru binele copiilor! Aveti angajamentul meu că acest proiect va continua, pentru a ajunge împreună la planurile-cadru, la programele şi manualele noi mult asteptate de copiii noştri”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.