Liderul Sanitas Leonard Bărăscu a declarat, joi, după ce premierul, vicepremierul ministrul Sănătăţii şi liderul PSD au participat la Consiliul Naţional al federaţiei sindicale, că personalul medical ar putea renunţa la proteste, după ce a primit asigurări că sporurile nu vor fi plafonate şi că veniturile personalului din sănătate nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărăscu a susţinut că plafonarea sporurilor a fost prorogată până la 1 martie 2018, astfel că salariile în sănătate nu se vor reduce de la începutul anului viitor, aşa cum se temeau sindicaliştii.

De asemenea, el a precizat că bonurile de masă vor fi acordate în continuare angajaţilor din sănătate, urmând să fie considerate normă de hrană.

În opinia liderului sindical, date fiind informaţiile primite, sindicaliştii ar putea renunţa le ideea organizării unei greve, dar decizia finală urmează să fie anunţată după şedinţa Consiliului Naţional.

Premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Sănătăţii Florian Bodog şi liderul PSD Liviu Dragnea participă joi la şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, care discută situaţia din sănătate, revendicările sindicaliştilor şi programul eventualelor proteste.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.