Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea art. 437 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, în sensul incriminării faptei de folosire ilegală a emblemei Crucii Roşii pe timp de pace. Folosirea, fără drept, în timp de pace a emblemei sau a denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia este pepsită cu închisoare de la două la 18 luni sau cu amendă. De asemenea, folosirea, fără drept, în timp de război sau pe durata stării de asediu, în legătură cu operaţiunile militare, a emblemei sau denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia e pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Folosirea, fără drept, în timp de pace a emblemei sau a denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia, precum şi folosirea oricărui semn sau oricărei denumiri «Crucea Roşie» care constituie o imitaţie a unei asemenea embleme ori denumiri se pedepsepte cu închisoare de la două luni la 18 luni sau amendă”, arată actul normativ, care modifică art. 437 numit „Folosirea emblemei Crucea Roşie”.

De asemenea, „folosirea, fără drept, în timp de război sau pe durata stării de asediu, în legătură cu operaţiunile militare, a emblemei sau denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia, precum şi folosirea oricăriu semn sau oricărei denumiri care constituie o imitaţie a unei asemenea embleme ori denumiri se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”, conform legii promulgate de către şeful statului.

Pe 6 martie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 22 noiembrie votul Camerei Deputaţilor a fost decizional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.