Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 38/2023 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul furnizării de servicii publice electronice aferente înmatriculării vehiculelor în România. Actul normativ are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru conceperea, operaţionalizarea şi gestionarea unei aplicaţii prin care cetăţenii care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul, să poată face acest lucru fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un sediu al serviciilor de înmatriculare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia va fi gestionată de Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne şi va permite cetăţenilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale (documente de transfer al dreptului de proprietate încheiate în afara platformei, dovada declarării furtului vehiculului, certificat de distrugere, etc.).

Şeful statului a mai promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Actul normativ mai sus menţionat are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 8/2021 prin care se stabilesc, pentru anul 2021, unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative cu incidenţă asupra cadrului fiscal-bugetar. Intervenţiile legislative vizează, în principal, neacordarea în anul 2021 a voucherelor de vacanţă, modificarea Legii 127/2019, în sensul prorogării datei de intrare în vigoare a acestei legi, astfel încât, în anul 2021, valoarea punctului de pensie să fie menţinută la nivelul de 1.442 lei; abrogarea art. 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 131/2020, prin care a fost instituit sporul de 30% la salariul de bază pentru personalul instituţiei prefectului implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19; modificarea art.205 alin.(2) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, în sensul stabilirii dreptului studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, de a beneficia de tarif redus cu 50% pe parcursul anului calendaristic, pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum şi pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.