Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, susţine că ”ultimele cârpeli financiare” făcute de guvern nu au îmbunătăţit starea materială a profesorilor şi că nu poţi avea pretenţii de performanţă şi stabilitate cu salarii de 2.500-3.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laviniu Lăcustă, liderul sindicatului din care fac parte câteva mii de profesori ieşeni, a scris, duminică, pe Facebook, că dincolo de entuziasmul începutului de nou an şcolar vor exista şi dificultăţi generate în principal de problemele salariale din domeniul educaţiei. 

"Cârpelile financiare făcute de Guvern sunt departe de a rezolva şi îmbunătăţi starea materială a angajaţilor din învăţământ. În această zonă vom face tot ce putem pentru a recupera din spate sumele neacordate. (...) Există categorii de personal care nu au mai avut creşteri din 2017 (personalul auxiliar) şi pentru care va trebui să găsim soluţii. În ceea ce priveşte personalul nedidactic salariile rămân mici în ciuda majorărilor recente", a afirmat şeful USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă. 

Potrivit acestuia, Ministerul de Finanţe trebuie să vină "urgent" cu măsuri compensatorii pentru "a acoperi inflaţia devastatoare care a atins deja două cifre". 

"Va trebui să ne implicăm şi mai mult, probabil prin intermediul parlamentarilor, pentru a face o lege a educaţiei mai bună decât actualul proiect. E necesar ca profesorii să aibă parte de o reală recunoaştere a importanţei sociale pe care o implică munca la catedră! Statutul personalului din învăţământ trebuie să conţină prevederi şi facilităţi pentru a menţine şi atrage tinerii în sistem. Nu poţi avea pretenţii de performanţă şi stabilitate cu salarii de 2.500-3.000 de lei!", a adăugat liderul sindical ieşean, Laviniu Lăcustă. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.