Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, vineri, că a fost lansată procedura de achiziţie publică pentru contractarea documentaţiei tehnice aferente drumului expres Oradea-Arad. Valoarea achiziţiei este de peste 42 de milioane de lei, fără TVA, iar termenul de depunere a ofertelor şi de îndeplinire a procedurilor este 15 martie. Proiectul drumului expres Oradea-Arad are o valoare de aproximativ un miliard de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul zilei de joi, 21.01.2021, membrii parteneriatului regional format pentru realizarea Drumului Expres Oradea Arad, respectiv reprezentanţii legali ai Consiliului Judeţean Bihor, Municipiului Oradea, Municipiului Arad şi Consiliului Judetean Arad, au semnat actualizarea acordului de asociere prin introducerea proiectului tehnic în achiziţia comună, pe lângă actualizarea studiului de fezabilitate,  precum şi documentaţia specifică necesară demarării procedurii de achiziţie publică pentru contractarea documentaţiei tehnice aferente investiţiei Drum Expres Oradea-Arad", a transmis Consiliul Judeţean Bihor, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, începând de vineri, procedura este transmisă în SICAP, iar temenul de depunere a ofertelor de către operatorii economici interesaţi, în conformitate cu procedurile legale, respectiv termenele de aşteptare ce trebuie respectate, este 15 martie. Valoarea achiziţiei este de 42.061.284, 66 lei, fără TVA.

"Vă reamintim faptul că valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de aproximativ 1 miliard de euro, iar investiţia va fi realizată în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul programului operaţional specific de transport", au arătat reprezentanţii CJ Bihor.

Conform proiectului, drumul expres va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 km şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.