A doua navă multirol, aparţinând Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost lansată la apă miercuri, la Şantierul Naval din Galaţi. Aceasta poate prelua până la 50 de persoane şi are rol principal de stingere a incendiilor, dar poate participa şi la misiuni de căutare-salvare. Şeful DSU Raed Arafat a declarat că mai există trei nave care vin dintr-o altă sursă, mai mici, pentru zona Deltei Dunării şi pentru zona Dunării, care vor fi utilizate şi pentru stingere incendii, şi pentru răspuns şi salvare, şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Marcăm astăzi un moment deosebit în istoria pompierilor români, lansarea la apă a celei de-a doua navă multirol, capabilă să desfăşoare activităţi specifice operaţiunilor de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă pe mare. După lansarea la apă a primei nave multirol, eveniment care a avut loc la sfârşitul lunii iunie, festivitatea de astăzi reprezintă o nouă etapă semnificativă în dezvoltarea şi consolidarea capacităţilor noastre de intervenţie pe mare şi este o dovadă clară a angajamentului nostru faţă de protejarea vieţii, indiferent de mediul în care se află. Cele două nave multirol reprezintă rezultatele eforturilor susţinute ale echipei noastre, a colaborării strânse cu partenerii noştri şi a sprijinului constant al Ministerului Afacerilor Interne şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat miercuri, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Dan Paul Iamandi.
 
 

El a precizat că cele două nave multirol sunt dotate cu cele mai moderne tehnologii şi echipamente.  
“Navele sunt dotate cu cele mai moderne tehnologii şi echipamente de intervenţie care ne vor permite să răspundem prompt şi eficient în situaţii de urgenţă pe mare. Aceste mijloace de mobilitate navală sunt capabile să execute misiuni continue fără aprovizionare şi realimentare până la trei zile. Această navă are capacitatea de preluare de până la 50 de persoane şi sunt proiectate să opereze în toate anotimpurile atât în Marea Neagră, cât şi Marea Mediterană. Navele vor juca un rol crucial în operaţiunile de monitorizare şi prevenţie a riscurilor pe mare. Cele două nave nu reprezintă doar o investiţie în echipament, ci în vieţi şi în viitorul nostru”, a explicat Dan Paul Iamandi.
 
La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că vor mai sosi trei nave mai mici pentru Delta Dunării şi zona Dunării. 
“Acum aproximativ două săptămâni, împreună cu domnul ministru Cătălin Predoiu, am fost aici ca să vedem prima navă destinată IGSU, lansată la apă. Astăzi vedem a doua navă. Mai există trei nave care vin dintr-o altă sursă, mai mici, pentru zona Deltei Dunării şi pentru zona Dunării, care vor deservi şi pentru stingere incendii şi pentru răspuns şi salvare şi bineînţeles acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Ambele nave lansate, şi cea de acum două săptămâni, şi actuala navă, rămân nave multirol, dar cu rol principal, prima pe căutare-salvare şi acordarea inclusiv a asistenţei medicale de urgenţă, iar a doua în principal stingere incendii, dar şi căutare-salvare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Şi prima poate participa foarte uşor la stingerea incendiilor fie că sunt pe platforme, fie că sunt la nivelul altor nave”, a afirmat Raed Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.