Activiştii Greenpeace realizează un inventar al pădurilor virgine şi cvasivirgine din zona Cumpăna-Vidraru, filmând cu drona întreaga zonă în timpul unui protest. Voluntari din mai multe ţări, aflaţi într-o tabără pe malul Lacului Vidraru, lucrează la acest proiect şi cer Ministerului Mediului să oprească orice intervenţie în aceste păduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Greenpeace au filmat cu drona întreaga zonă Cumpăna - Vidraru, duminică, în timp ce au afişat un banner de aproximativ 70 de metri pătraţi pe lacul Vidraru, cu mesajul ”Stop logging in Europe’s ancient forests” – Opriţi tăierile în pădurile virgine ale Europei, în semn de protest.

Activiştii au organizat o tabără în zonă, care va lua sfârşit pe 28 august, potrivit unui comunicat publicat de Greenpeace.

Aproximativ 30 de voluntari din România, Elveţia, Finlanda, Spania, Germania, Portugalia şi Slovacia sunt în tabără şi lucrează la inventarul pădurilor virgine şi cvasivirgine din zona Cumpăna-Vidraru.

”Greenpeace cere Ministerului Mediului să oprească orice intervenţie în pădurile virgine şi cvasivirgine, să iniţieze de urgenţă şi să coordoneze un proiect naţional de inventariere a tuturor pădurilor virgine şi cvasivirgine rămase şi să introducă de urgenţă în Catalog toate pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO (în număr de 24)”, se mai arată în comunicat. 

Până acum, voluntarii au cartat 6,5 hectare de suprafeţe de probă. Au fost înregistraţi şi măsuraţi 3.584 de arbori, arborele cu cea mai mare înălţime care a fost inventariat până acum este un brad de 47 de metri, iar arborele cu cel mai mare diametru este tot un brad, cu 93 de cm diametru.

Tabăra Greenpeace de pe malul lacului Vidraru, bazinul râului Argeş, care până de curând era una dintre cele mai mari suprafeţe acoperite cu păduri virgine şi cvasivirgine, a debutat în 9 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.