Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, marţi, la Galaţi, că România, "îmbrăţişând valorile democratice şi instituţiile democratice, a devenit un model pentru întreaga lume”, diplomatul adăugând că speră ca orice Guvern să ia acele măsuri care să consolideze aceste instituţii şi să continue eforturile de a câştiga lupta împotriva corupţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul SUA a afirmat, într-o conferinţă de presă, susţinută la Biblioteca V.A. Urechia, din Galaţi, că România, îmbrăţişând valorile democratice şi instituţiile democratice, a devenit un model pentru întreaga lume, răspunzând unei întrebări dacă potenţialii investitori străini, inclusiv americani, ar putea fi descurajaţi în cazul în care modificările pe care intenţionează să le aducă Guvernul în privinţa ordonanţele vizând Codurile Penale se vor concretiza.

"România, îmbrăţişând valorile democratice şi instituţiile democratice, a devenit un model pentru întreaga lume. Sperăm că orice Guvern va lua măsuri care să consolideze instituţiile democratice şi să continue eforturile de a câştiga lupta împotriva corupţiei şi nu va lua măsuri care să slăbească instituţiile democratice”, a afirmat Klemm.

El a mai spus că România are o creştere economică puternică şi contribuţii puternice la securitatea naţională şi NATO, existând o colaborare puternică între România şi SUA.

"România are o creştere economică puternică şi ar fi indicat ca această creştere să se îndrepte către investiţii, nu consum. România are, de asemenea, contribuţii semnificative la securitatea naţională şi NATO. Parteneriatul nostru strategic se bazează pe o colaborare puternică în domeniul securităţii militare, aplicării legii, neproliferării armanentului de distrugere în masă; luptăm împotriva traficului de droguri”, a mai spus ambasadorul. 

Pe de altă parte, întrebat dacă rezultatele luptei anticorupţie făcute de România trebuie privite cu rezerve având în vedere anunţul Comisiei Europene privind prelungirea cu un an a MCV, Klemm a răspuns: "Am sprijinit ferm lupta anticorupţie a României, iar SUA au sprijinit toate eforturile României de luptă anticorupţie în instituţiile juridice. În ceea ce priveşte raportul MCV nu sunt calificat să comentez”, a spus Klemm. 

Ambasadorul SUA, Excelenţa Sa Hans Klemm, a fost prezent, marţi, la Galaţi, unde a avut întâlniri cu oameni de afaceri gălăţeni şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, vizitând şi Biblioteca V.A. Urechia, unde există de câţiva ani un stand de carte dedicat literaturii şi culturii americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.