Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, marţi, la Galaţi, că forţa de muncă şi infrastructura, dar şi stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa guvernării reprezintă problemele principale cu care se confruntă în România investitorii, inclusiv cei americani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul SUA a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în primul rând investitorii, atât cei autohtoni, cât şi cei străini, inclusiv americani, menţionează că există o problemă în ceea ce priveşte forţa de muncă din ţara noastră în condiţiile în care mulţi specialişti au plecat din România în alte ţări.

"În primul rând, menţionează forţa de muncă. Aceste companii vin în România pentru că sunt în căutare de forţă de muncă specilizată în domenii precum matematică, IT, inginerie. Deci, ei speră că sistemul de educaţie din România va continua să producă această forţă de muncă şi că Guvernul va găsi soluţii pentru atragerea înapoi în ţară a tinerilor care au plecat”, a spus Hans Klemm, întrebat care sunt problemele cu care se confruntă investitorii americani în România.

Klemm a adăugat că o altă problemă semnalată de către investitori vizează infrastructura.

"Un alt element menţionat este infrastructura, şi anume autostrăzile, căile ferate, dar şi infrastructura din domeniile sănătaţii şi educaţiei”, a afirmat ambasadorul.

În al treilea rând, Klemm a vorbit despre stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa guvernării.

"Un alt treilea element menţionat  este stabilitatea, predictibilitatea, transparenţa guvernării; un subiect la care guvernatorul Băncii Naţionale se referă adesea folosind sintagma «calitatea instituţiilor»”, a mai spus diplomatul american. 

El a mai spus că există "un adevărat entuziasm” al investitorilor americani faţă de piaţa din România, în diverse domenii precum agricultură, IT, farmaceutică, banking, asigurări sau servicii, adăugând că unele firme intenţionează să se extindă în domeniul producţiei.

Declaraţiile lui Hans Klemm vin după ce a efectuat la Galaţi vizite la Şantierul Naval Damen şi alte două firme locale, Criomec SA şi Frigorex SRL, în urma invitaţiei primite de la preşedintele filialei locale a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Marian Filimon.

Ambasadorul SUA, Excelenţa Sa Hans Klemm, a avut o întâlnire şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, diplomatul vizitând, de asemenea, Biblioteca V.A. Urechia, unde există de câţiva ani un stand de carte dedicat literaturii şi culturii americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.