Preşedintele Klaus Iohannis a fost reclamat la CNCD de o asociaţie maghiară de asistenţă juridică în domeniul minorităţilor, ca urmare a declaraţiilor pe tema Ţinutului Secuiesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Mikó Imre a anunţat pe contul său de Facebook că s-a adresat CNCD ca urmare a declaraţiilor făcute de preşedintele Klaus Iohannis pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Reprezentanţii organizaţiei afirmă că nu vor accepta discriminarea şi incitarea la ură împotriva comunităţii maghiare.

”Consider că preşedintele României nu poate face o astfel de declaraţie”, a declarat Erika Benkő, reprezentat al asociaţiei, conform Transindex.ro. Ea a apreciat că în acest caz este vorba despre dezinfornare şi incitare la ură.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinutt că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.