Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa, Carmen, au ajuns, sâmbătă seară, la Patriarhie, unde participă la Slujba de Înviere, alături de alte mii de credincioşi din Capitală, la începutul slujbei două persoane strigând către şeful statului "Demisia!", fiind îndepărtate de jandarmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a sosit la Patriarhie în jurul ore 23.45, alături de soţia sa. Preşedintele a intrat în Patriarhie departe de ochii credincioşilor şi a ieşit cu câteva minute înainte înainte de miezul noţii pe treptele bisericii alături de Patriarhul Daniel, având în mână o lumânare.

Imediat după începerea slujbei, din rândul credincioşilor s-au auzit persoane care i-au strigat preşedintelui "Demisia!". Jandarmii au intervenit imediat şi au îndepărtat două persoane din curtea Patriarhiei care au scandat împotriva lui Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a anunţat în cursul zilei de sâmbătă că preşedintele va asista la Slujba de Înviere la Patriarhie. Este pentru prima dată când Iohannis - de confesiune luterană - participă la această slujbă în Capitală. Preşedintele petrece de obicei Paştele catolic în Sibiu, anul trecut fiind însă plecat din ţară, într-un concediu în Portugalia.

La slujba de la Patriarhie participă câteva mii de români.

Aproximativ 16 milioane de români ortodocşi din ţară sărbătoresc în această noapte Învierea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.