Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis Regelui Mihai o scrisoare în care se declară îngrijorat de veştile privind sănătatea Majestăţii Sale şi îşi exprimă speranţa că acesta va reveni cât mai repede în viaţa publică şi va continua să fie un "simbol fundamental" pentru naţiunea română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am primit cu multă îngrijorare vestea privind recentele probleme medicale ale Majestăţii Voastre. Vă doresc multă sănătate şi putere să treceţi peste această grea încercare. Sper să reveniţi cât mai repede în viaţa publică şi să continuaţi să reprezentaţi şi pe mai departe acel simbol fundamental pentru naţiunea română", se arată în scrisoarea preşedintelui, dată publicităţii de Casa Regală a României.

Klaus Iohannis mai spune în scrisoare că îşi exprimă nădejdea că Familia Regală va rămâne şi pe viitor "un reper de identitate şi solidaritate". "Vă rog să primiţi omagiul şi respectul meu", se mai arată în scrisoarea semnată de Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de sprijin pentru Regele Mihai, afirmând că a primit "cu îngrijorare" veştile despre sănătatea acestuia şi îşi exprimă speranţa că va avea puterea de a trece cu bine peste aceste momente dificile, amintind de "curajul" şi "dăruirea" acestuia în slujba ţării.

"Am primit cu îngrijorare vestea deteriorării stării de sănătate a Majestăţii Sale Regelui Mihai. Îmi doresc ca Regele să aibă puterea să treacă peste aceste momente dificile şi îmi exprim nădejdea că Familia Regală va rămâne şi pe viitor acelaşi reper deosebit de speranţă şi solidaritate. Este important ca, mai ales în aceste clipe grele, să nu uităm exemplul vrednic de curaj şi dăruire pus în slujba naţiunii de către Majestatea Sa Regele încă din 1927", scrie Klaus Iohannis, pe Facebook.

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa Regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Cel care a făcut anunţul a fost Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele, după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în 1-2 martie, în Elveţia.

Acesta a precizat că Regele Mihai a fost supus recent unei intervenţii chirurgicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.