Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au dispus liberarea condiţionată a fostului deputat Florin Popescu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru că a cerut, în campania electorală din 2012, peste 60 de tone de pui grill pe care i-a împărţit alegătorilor. Procurorii DNA au contestat decizia Judecătoriei Ploieşti privind liberarea lui Florin Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În martie 2016, fostul deputat Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru că, în campania electorală din 2012, a cerut şi a primit de la o firmă peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a împărţit alegătorilor din colegiul său.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Florin Popescu, în 27 iunie 2014, acuzându-l că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului, l-a determinat pe omul de afaceri Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei.

Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL, părăsind ulterior partidul pentru a se alătura PMP, pe vremea când formaţiunea era condusă de Elena Udrea. În urma trimiterii sale în judecată, în 2014, Popescu a demisionat din PMP şi a rămas deputat independent, ulterior demisionând din Parlament înainte de încheierea mandatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.