Matteo Politi, falsul chirurg estetician pentru VIP-uri, care, deşi nu avea decât opt clase, a operat timp de 15 ani, a fost depistat în apropiere de Veneţia şi a fost arestat, urmând să aştepte după gratii judecarea extrădării sale în România, unde a fost condamnat în martie anul acesta la 3 ani şi 10 luni închisoare pentru înşelăciune şi fals în acte, relatează presa din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea medicală a lui Matteo Politi, în vârstă de 43 de ani (care între timp îşi schimbase numele în Luigi), s-a încheiat marţi dimineaţă la Marghera (Veneţia), unde carabinierii i-au pus cătuşele bărbatului în baza unui mandat european de arestare emis de autoritatea judiciară din România, scrie agenţia ANSA.

Potrivit justiţiei române, în perioada martie - decembrie 2018, bărbatul s-a dat drept medic, inducând în eroare nouă victime cu privire la calitatea sa de specialist în chirurgie plastică estetică. El a folosit un nume fals şi a efectuat operaţii în cinci unităţi sanitare din Bucureşti, obţinând profituri de zeci de mii de euro. 

Matteo Politi a fost condamnat definitiv în România în luna martie a acestui an. Bărbatul între timp nu mai era în ţară, aşa că era vizat de un mandat european de arestare.

Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost condamnat definitiv la trei ani şi zece luni de închisoare
CITEȘTE ȘI Falsul chirurg estetician Matteo Politi a fost condamnat definitiv la trei ani şi zece luni de închisoare

Căutarea lui a mers până în Hong Kong, dar investigaţiile ulterioare au scos la iveală faptul că acesta îşi găsise un loc de muncă într-un hotel din Mestre, în apropiere de Veneţia, potrivit Rai News.

După ce bărbatul a fost arestat, carabinierii au alertat serviciul de cooperare poliţienească internaţională pentru comunicările necesare cu organismele străine şi, la cererea autorităţii judiciare, l-au dus la închisoarea Santa Maria Maggiore din Veneţia, în aşteptarea extrădării.

Capturarea sa este punctul culminant al căutărilor începute în martie, când România l-a dat în urmărire, în timp ce Politi fugise din ţară în 2022, arată Corriere Del Veneto.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.