PNL Sector 5, prin preşedintele Cristian Băcanu, a depus la DNA plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, pentru modul fraudulos în care a realizat la final de mandat 198 de contracte de achiziţie directă, în valoare de un milion de euro, echivalentul a cinci milioane lei, către două firme cu acţionar comun, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Schema folosită de Florea şi cu alte ocazii a fost să împartă achiziţia în 198 de contracte cu atribuire directă, iar banii au ajuns în buzunarul unei singure familii: fraţii Vidraşcu, patronii Editurii Litera.
 
„Tupeul primarului Florea a depăşit orice limită. Pe final de mandat, în plină campanie, îşi face propagandă electorală pe banii locuitorilor, după ce începutul şcolii a fost un eşec pentru mii de elevi din şcolile Sectorului 5, pe care le administrează”, a declarat Cristian Băcanu, conform comunicatului de presă transmis de PNL.
 
Sursa citat[ adaugă că, în faza iniţială, încadrarea a fost de abuz în serviciu faţă de nerespectarea prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, dar în cadrul cercetării, DNA va analiza, cel mai probabil, şi alte infracţiuni care se circumscriu, de regulă, unor astfel de contexte, respectiv dare şi luare de mita, fals în înscrisuri.
 
„După ce timp de patru ani nu a făcut nimic pentru locuitorii Sectorului 5, primarul PSD dă şi în ultimele zile de mandat şpăgi electorale, folosindu-se, în acest caz, de copii. Dacă ar fi mers prin Sectorul 5, Florea ar fi aflat că elevii din aceste şcoli învaţă în trei schimburi, că starea clădirilor este deplorabilă şi că mulţi dintre ei au început şcoala în sistem online, din cauza nepăsării administraţiei PSD, care nu a finalizat lucrările de reparaţii. Florea va plăti în justiţie pentru ilegalităţile pe care le-a patronat, folosindu-se de banii cetăţenilor”, a completat Băcanu.
 
Caracterul penal al faptelor se întinde de la etapa de planificare şi atribuire a achiziţiei publice, existând indicii inclusiv pentru partea de executare a contractelor de achiziţie, susţine sursa menţionată.
 
Punctul central şi care trădează caracterul penal: fragmentarea achiziţiei - mai multe achiziţii la un interval scurt de timp a unor loturi de produse similare, dacă nu chiar identice.
 
„Practic, primarul Florea a împărţit obiectivul achiziţiei de aşa natură astfel încât să se încadreze pe procedura selecţiei de ofertă, în condiţiile în care, valoarea totală a achiziţiei ar fi condus la varianta organizării unei licitaţii. Motivul este foarte simplu şi bine cunoscut, lipsa transparenţei şi eludarea mecanismelor licitaţiilor. Saptămâna trecută, în data de 10 septembrie, Primăria Sectorului 5, condusă de primarul pesedist Daniel Florea, a atribuit pe 10 septembrie, prin achiziţie directă, 198 contracte către două firme - Idea Papel Distribution şi Litera Educaţional - pentru furnizarea de rechizite, cărţi şi boxe sau baterii externe”, explică PNL Sector 5 în comunicatul de presă.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.