Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa şi Constanţa Sud, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 13.000 de jucării diverse modele şi mai bine de 1.000 perechi de încălţăminte, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Valoarea produselor se ridică la peste 800.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 25.05.2023, o echipă comună, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta, a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina, 13.120 jucării diverse modele, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Valoarea acestora este de aproximativ 645.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

În aceeaşi zi, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea au descoperit, într-un alt container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Republica Moldova, 1.078 perechi de încălţăminte sport. Bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularului de marcă. Valoarea produselor se ridică la aproximativ 180.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră s-au sesizat  din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.