Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje şi un adăpost pentru animale din localitatea Chiţoc, comuna Lipovăţ, anunţă ISU Vaslui, duminică. Au ars peste şapte tone de lucernă uscată, adăpostul de animale, acoperişul anexei gospodăreşti, un câine şi un iepure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul depozitului de furaje şi al adăpostului de animale, existând pericol de propagare la o locuinţă şi la o anexă gospodărească. Intervenţia celor unsprezece subofiţeri şi soldaţi profesionişti a durat mai bine de patru ore, în final, pompierii reuşind să salveze locuinţa, o parte din anexa gospodărească şi cele mai multe dintre animale, precizează ISU Vaslui.

”Au ars peste şapte tone de lucernă uscată, adăpostul de animale, acoperişul anexei gospodăreşti, un câine şi un iepure”, se arată în comunicat.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spaţiu deschis (proprietarul gospodăriei a sudat în apropierea depozitului de furaje, lucerna aprinzându-se din cauza brocurilor de sudură căzute). ISU menţionează că nu au fost înregistrate persoane rănite sau intoxicate cu fum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.