Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, afirmă în cuvântul său adresat pelerinilor care vin în aceste zile la Iaşi că rugăciunea către Sfânta Parascheva cuprinde suferinţa bolnavilor din întreaga lume, dar şi strădania cadrelor medicale din spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ÎPS Teofan a adresat sâmbătă un mesaj pelerinilor care ajung la Iaşi pentru a se închina la moaştele sfintei Cuvioasei Parascheva, înaltul prelat afirmând că anul acesta credincioşii vin la catedrala ieşeană şi pentru a-i mărturisi Sfintei Parascheva îngrijorarea cu privire la sănătatea lor şi a celor dragi.

"Se împlinesc anul acesta 380 de ani de la aducerea la Iaşi a binecuvântatelor moaşte ale Sfintei Parascheva. Cuvioasa noastră dragă şi sfântă ne-a ocrotit în suferinţă, ne-a mângâiat în durere, ne-a dăruit nenumărate bucurii adânci. Anul acesta, pelerinii vin la Iaşi şi pentru a-i mărturisi Sfintei Parascheva îngrijorarea lor cu privire la sănătatea proprie şi a celor dragi şi, pe căi neînţelese uneori de mintea noastră, Cuvioasa oferă răspuns, dăruieşte încredere şi binecuvintează. Rugăciunea noastră către Sfânta Parascheva cuprinde şi suferinţa celor bolnavi din întreaga lume precum şi strădania ostenitorilor din spitale", se arată în mesajul mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, adresat pelerinilor.

Până sâmbătă la prânz s-au închinat la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva aşezată într-un baldachin în curtea catedralei din Iaşi peste 12.000 de pelerini, iar la rândul format în jurul Catedralei Mitropolitane aşteaptă 1.500 de persoane.

Pelerinajul se va încheia pe 15 octombrie, când racla cu sfintele moaşte va fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.