În perioada 11 – 14.07.2023 poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalităţii din Mediul de Afaceri, în colaborare cu poliţiştii S.O.P. – Biroul Pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au organizat o acţiune cu efective sporite pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, în urma activităţilor de verificare şi control fiind confiscaţi peste 400 m.c. material lemnos în valoare de cca. 80.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astfel, în vederea verificării unor informaţii primite existente atât la nivelul Gărzii Forestiere Suceava cât şi la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalităţii din Mediul de Afaceri în perioada 11.07.2023 – 14.07.2023, poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii din Mediul de Afaceri din cadrul S.I.C.E., în colaborare cu poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Biroul Pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos”, precizează Inspectoratul de Poliţie Suceava.

În cadrul acţiunii s-au efectuat verificări şi controale la 5 agenţi economici, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 78.000 lei la legea 171/2010. ”Au fost confiscaţi 408,4 mc. material lemnos (lemn rotund răşinoase, lemn foc şi cherestea) în valoare de 80.064 lei”, se arată în comunicat.

Acţiunea a vizat în special verificări privind prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniul exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos, în referire la 3 agenţi economici de pe raza comunei Mălini, judeţul Suceava, dar şi definitivarea unor verificări iniţiate anterior la alţi agenţi economici ce activează în domeniul silvic. În cadrul acţiunii a fost inventariată masa lemnoasă identificată la punctele de lucru ale agenţilor vizaţi (lemn rotund, cherestea, rumeguş, deşeuri, etc), fiind aplicare măsuri de sancţionare contravenţională şi măsuri complementare de confiscare a masei lemnoase a cărei provenienţă nu a putut fi justificată.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare, menţionează IPJ Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.