Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Forumul Administraţiei Publice Locale că, deşi "unii cred că succesul în administraţia locală este legat de bani sau de culoare politică", condiţiile performanţei în administraţie sunt transparenţa şi integritatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poate că unii cred că succesul în administraţia locală este legat de bani, de culoare politică sau de alte circumstanţe exterioare. Aş spune ceva diferit: condiţiile performanţei în administraţia locală trebuie căutate în altă parte - în transparenţă, integritate, parteneriat. Acestea vor restabili încrederea între administraţie şi cetăţeni acolo unde ea s-a pierdut şi o va întări acolo unde ea există. Cu cât mai multă transparenţă, cu atât mai puţină corupţie", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că pentru succesul în administraţie există o "ecuaţie simplă", care necesită responsabilitate şi voinţă.

"Sunt convins că poate exista mai multă transparenţă la toate nivelurile, cu eforturi foarte mici. Cât despre integritate, aceasta are mai multe valenţe - corectitudine, respectarea banului public, a legii şi a cetăţenilor. Nimic nu funcţionează fără integritate", a afirmat şeful statului, arătând că în administraţie este greu de conceput o dezvoltare reală în absenţa unui parteneriat cu cetăţeanul şi a unui parteneraiat administraţie locală-administraţie centrală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.