Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că atât el cât şi Guvernul doresc creşterea alocaţiilor copiilor, iar Executivul va căuta cele mai bune soluţii. ”Probabil nu se poate aplica imediat, dar, în câteva luni de zile, Guvernul va găsi resursele”, a sus Iohannis, precizând că eliminarea pensiilor speciale ar putea crea un disponibil bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul îşi face ultimele calcule, dar vreau să subliniez o chestiune foarte importantă, fiindcă am observat câteva interpretării neconforme în diferitelor de poziţii. Şi eu şi Guvernul ne dorim creşterea alocaţiilor pentru copii. Partea mea a fost de a analiza legea şi de a analiza promulgarea. Legea este în regulă, drept pentru care am promulgat-o. Guvernul îşi doreşte dublarea alocaţiilor, problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care măreşte alocaţiile. Sunt convins că Guvernul va găsi soluţia cea mai bună, probabil nu se poate aplica imediat, dar, în câteva luni de zile, Guvernul va găsi resursele”, a spus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, Executivul doreşte să găsească resursele necesare.

”Cu siguranţă, dacă se taie pensiile speciale, atunci apare un disponibil bugetar care poate fi, de exemplu, folosit pentru alocaţii. Este un calcul pe care trebuie să îl facă Guvernul şi îi las pe dumnealor să vină cu aceste precizări”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat că Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor şi că soluţia ar fi ca resursele financiare să fie asigurate la rectificarea bugetară din iulie

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.