Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că el a cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a celui de Interne, Carmen Dan, vinovaţi pentru ”dezastrul” de la votul din străinătate şi a spus că nu este deloc interesat de faptul că cei doi au umblat pe la televiziuni şi au spus că nu demisionează. ”Poate nu m-aţi înţeles bine: eu am cerut demiterea, ca sancţiune politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce măsuri consideră că pot fi luate până la alegerile prezidenţiale, astfel încât să nu mai existe cozi la secţiile de votare din străinătate, iar toate persoanele care doresc să voteze să o poată face şi a răspuns: ”Aşa cum am spus ieri, voi forma un grup de lucru care trebuie să caute soluţii şi le voi propune celor care pot transpune pe urmă în legislaţie sau în Hotărâre de Guvern acestei soluţii. Am început deja câteva discuţii informale şi sunt convins că se găsesc soluţii rapide pentru a nu repeta acest fiasco la alegerile prezidenţiale din această toamnă”.

Iohannis spune că vina politică este la Guvern.

”Această catastrofă a fost organizată de guvernul PSD, nu au decât se evalueze, să facă ce vor, însă vina politică este clar la Guvern. Nu are rost să căutăm în altă parte, să căutăm că un portar la o ambasadă nu s-a înţeles cu un votant. Este evident că vinovaţi sunt miniştrii de Externe şi ministrul de Interne, drept pentru care le-am cerut demiterea. Poate nu m-aţi îţi înţeles bine. Cei doi au umblat pe la televiziuni să spună că nu îşi dau demisia. Nici nu mă interesează. Eu am cerut demiterea lor ca şi sancţiune politică”, a mai spus Iohannis.

Întrebat ce i-a transmis premierul Viorica Dăncilă în legătură cu acest aspect, Iohannis a spus: ”Rămâne să mai judece puţin chestiunea”.

La alegerile de duminică, mii de persoane au stat ore în şir la coadă la secţiile de votare din străinătate pentru a putea vota. Cu toate acestea, unii dintre ei nu au reuşit să voteze, mulţi anunţând că vor depune plângere penală.

Partidele de opoziţie, organizaţii neguvernamentale, persoane fizice, dar şi preşedintele Klaus Iohannis au acuzat o organizare deficitară a scrutinului din străinătate.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.