Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la evenimentul de curăţenie organizat de Let's Do it Romania şi desfăşurat în Pădurea Cernica, şeful statului susţinând necesitatea păstrării curate a naturii. El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe teme politice, spunând doar că ”în general curăţenia este necesară mai în profunzime”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele a apreciat faptul că, în cei şase ani de când a început campania de curăţenie, au fost mobilizaţi aproape un milion şi jumătate de voluntari.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

”De ce facem aceste lucruri? Avem o ţară extraordinar de frumoasă. Din păcate, mulţi consideră că natura este un fel de groapă de gunoi. Noi, ceilalţi, care înţelegem că natura trebuie păstrată, îngrijită, venim şi strângem gunoaiele. Este deosebit de important să înţelegem că natura trebuie păstrată curată, mediul trebuie păstrat curat şi până nu înţeleg toţi să nu mai aruncăm tot felul de gunoaie în natură e bine să dăm astfel de exemple. Sper ca în ziua cheie, pe 15 septembrie, să fie foarte, foarte mulţi români care participă în calitate de voluntari la Let's Do it Romania. Vă invit pe toţi să participaţi, este o acţiune pentru România, pentru mediu curat, pentru o natură curată şi cred că prin astfel de acţiuni dăm şi un exemplu bun pentru generaţiile de copii. Am constatat şi atunci când am fost dascăl că tinerii sunt foarte deschişi pentru astfel de acţiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

Întrebat dacă şi politicienii ar trebui să participe la astfel de acţiuni, preşedintele a răspuns: ”Prin faptul că am venit eu, primul politician a venit. Şi sunt convins că şi alţi politicieni vor participa la astfel de acţiuni. În definitiv, nu are culoare politică natura şi curăţenia şi atunci sper să fie cât mai mulţi care participă şi prin participare să dea exemplu pentru ceilalţi”.

Preşedintele Iohannis a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe teme politice, la insistenţele acestora el replicând: ”Cred că în general curăţenia este necesară mai în profunzime”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.