Preşedintele Klaus Iohannis spune că există o legislaţie care permite unui părinte să stea acasă dacă şcoala este închisă şi spune că ar fi mult mai complicat dacă copilul ar merge la şcoală şi ar veni bolnav acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu părinţii care nu îşi pot trimite copiii la şcoala sau la grădiniţă.

“Există o legislaţie în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă şcoala este închisă. Eu cred că foarte mulţi au o problemă cu asta. Dar pe de altă parte, gândiţi-vă ce problemă ar avea dacă şi-ar trimite copilul la şcoală şi copilul ar veni bolnav acasă şi ar aduce boala în familie. Cred că ar fi mult, mult mai complicat. Şi având în vedere că există această lege care sprijină şi practic şi financiar părinţii care trebuie să stea cu copiii, îşi va găsi fiecare familie de români o soluţie proprie, cu toţii evident în speranţa că această fază nu va dura prea mult”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţat luni că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide. Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.