Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în faţa clubului Colectiv, că la un an de la această tragedie unele lucruri s-au schimbat în bine, dar au rămas restanţe, afirmând că şi-ar fi dorit ca până acum să se afle "cine s-a făcut vinovat" de incendiul din Colectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acum, după an an de zile, tragem linie, vedem că unele lucruri s-au schimbat în bine. Verificările sunt mai clare, mai dese, la astfel de locaţii unde se organizează evenimente, există proceduri mai clare într-o serie de domenii. Alte lucruri încă nu s-au schimbat, după părerea mea, suficient de mult. Mi-aş fi dorit ca după un an de zile să ştim totuşi cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil", a spus preşedintele.

Şeful statului a adăugat că societatea s-a schimbat în ultimul an, iar oamenii au devenit mult mai "conştienţi". "Oamenii, pe bună dreptate, se uită atent la locurile unde merg pentru diferite spectacole. Societatea civilă şi-a ridicat vocea şi a cerut schimbări, pe bună dreptate. Toate acestea se întâmplă şi cred că sunt unele semne bune", a spus el.

Klaus Iohannis a mai afirmat că România are datoria să nu uite această tragedie şi să o comemoreze. "Să nu-i uităm niciodată pe cei care nevinovaţi au murit aici în Colectiv, dar în acelaşi timp avem datoria să facem tot ce putem pentru cei care au fost aici şi au supravieţui, sunt răniţi. Sunt 128 de oameni care au nevoie nu doar de compasiune, au nevoie de tratament, au nevoie de consiliere, de empatie şi suntem datori să ne ocupăm de aceste lucruri", a spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a venit, duminică dimineaţa, în faţa clubului Colectiv, unde a depus o coroană de flori şi a păstrat un moment de reculegere în memoria celor 64 de victime ale tragediei care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în faţa clubului la ora 9.00, acolo unde deja mai mulţi oameni au depus flori şi au aprins lumânări.

Şeful statului a depus o coroană de flori, a aprins o lumânare şi a păstrat un moment de reculegere.

Iohannis a anunţat că, la ora 10.00, va fi organizată o slujbă de pomenire la biserica Palatului Cotroceni.

"Am ţinut să vin astăzi să aduc un omagiu celor 64 de victime ale tragediei de la Colectiv. Pentru ei, am organizat la Cotroceni, la biserica din Cotroceni, o slujbă de pomenire la ora 10.00, unde vor participa şi supravieţuitori şi rudele ale celor care au fost în Colectiv", a spus Iohannis, la sosirea la clubul Colectiv.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.