Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referindu-se la cazul profesorului din Oradea care a organizat în clasă un protest în care i-a implicat şi pe elevi, încurajându-i pe copii să nu respecte regulile de protecţie, că autorităţile nu trebuie să tolereze aşa ceva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre cazul profesorului de la Oradea care îi îndeamnă pe elevi să nu respecte regulile de protecţie împotriva COVID-19.

“Din informaţiile mele, un caz singular, repropabil, nu cred că putem să tolerăm aşa ceva şi sunt convins că cei de la insepctoratul scolar şi de la consiliul de administraţie vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic”, a afirmat Iohannis.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a fost întrebat miercuri, despre acest subiect, spunând că profesorul trebuie sancţionat.

“Aici trebuie sancţionat fără discuţie, pentru că este obligaţie legală. Portul măştii în şcoală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noştri, iar dacă un cadru didactic incită copii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învăţământul”, a afirmat premierul.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor depune plângere penală împotriva unui profesor de sport din Oradea, care a organizat în clasă un protest, în care i-a implicat şi pe elevi, toţi purtând măşti ale unor personaje de benzi desenate. iar în imaginile postate pe Facebook chiar de către preofesor se vede cum acesta îi încurajează pe copii să nu respecte regulile de protecţie, pe care le consideră abuzive. El susţine că restricţiile impuse de autorităţi îi transformă pe oameni în nişte ”animăluţe în ţarc”, relatează Digi24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.